Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior smażony z czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt.
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior smażony z czosnkiem

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i zalewamy wrzątkiem. Przekładamy na sitko i osuszamy. Obrany czosnek drobno siekamy. Czosnek podsmażamy na oliwie. Gdy się zrumieni dodajemy osuszony kalafior. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy kilka minut,aż kalafior będzie miękki. Ci co lubią bardzo miękki kalafior mogą go wcześniej ugotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.09.2013 17:03
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak