Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
miałki cukier 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubic na sztywno ,dosypywac po trochu miałki cukier i dalej ubijac .Masą bezową napełnic szprycę ,wyciskac na wyłożona pergaminem blachę do pieczenia dowolne kształty lub za pomocą 2 łyżeczek formowac kulki i układac na blazse .Nalezy uważac by bezy nie zostały za mocno spieczone .Gotowe powinny miec jasnożółty kolor
.Piec w temp.110 -130 * C przez 70 -100 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.10.2013 14:58
Smakowity deser :)
Anna133 15.06.2012 20:23
tak białka można mrozić i potem użyć :)
angelika14 03.06.2012 15:37
dawno nie robiłam
Anulka75
Anulka75 12.05.2012 15:40
super
zdzislawa2 31.03.2012 16:29
świetne
IlonaAlbertos 12.12.2011 00:03
Uwielbiam bezy.
barbara11561 15.04.2011 00:59
Wspaniałe smakołyki:)
jola1512 18.03.2011 13:34
dość dobre
ben-ka 29.09.2010 23:28
A ja wcale nie robię chociaż bardzo lubię,muszę zapamiętać żeby nie wyrzucać białek co mi się często zdarza.
IZABELA29 19.06.2010 11:47
dawno nie robiłam, musze zrobic dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak