Sposób przygotowania

Fasolę umyć, namoczyć na noc i ugotować w wodzie. Pod koniec gotowania wsypać
sól czosnkową, następnie fasolę odcedzić. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle, wsypać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wodą, w której gotowała się fasola, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać. Do przygotowanego sosu włożyć fasolę, podgrzać i podawać z białym pieczywem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Jeszcze nie robiłam takiej fasolki , wypróbuję.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Fajny przepis , wypróbuje na kolacje
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciekawy przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    nie złe
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    szybki i łatwy przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    super przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    fasola

    cos dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Ciekawy przepis,muszę spróbować:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    katoda

    Mam ochotę na coś takiego, a jestem na diecie :|
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa15

    Ciekawy przepis;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Uwielbiam taką fasolkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !