Sposób przygotowania

- Warzywa myjemy. Czosnek obrany kroimy na plasterki, a obraną cebulę w półplasterki.

- W głębokim garnku na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i czosnek, dodajemy paprykę czerwoną w proszku, w takiej ilości, aby cebula nabrała delikatnie czerwonego koloru.

- Gdy cebula i czosnek zmiękną, dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki oraz pokrojoną na kawałki paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych

- Gdy warzywa będą al dente, dodajemy pokrojone w grubą kostkę i obrane ze skóry pomidory razem z sokiem, sporo mielonej czerwonej papryki, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Całość musi się dusić jakieś 20-25 minut. Po tym czasie danie jest gotowe!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Lubię takie leczo!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam12

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !