Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż fasolkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dag
fasolka szparagowa 20 dag
cebula 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
kostka rosołowa 1 szt
oliwa 3-4 łyżki
curry
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż fasolkowy

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie- odcedzamy dokładnie i odstawiamy na bok.
Fasolkę gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie- odcedzamy i kroimy drobno.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i fasolkę- dodajemy kostkę rosołową- podsmażąmy wszystko kilka minut- przyprawiamy curry.
Wsypujemy ryż do warzyw - mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 16.02.2012 20:09
extra
maciek7 04.02.2012 20:07
super
m1monika 29.01.2012 14:47
fajny
Barbara/zuza22_85 04.01.2012 11:18
super
calliope 20.10.2011 17:01
od czasu do czasu robię taki ryż :)
Justa32 30.09.2011 09:01
pycha
Ewa111 11.09.2011 20:22
pomysł świetny ,ryż fasolkowy wspaniały
Izabela/bella81 02.09.2011 10:36
ciekawe
Mysiunia 25.08.2011 09:28
zdrowo i smacznie :)
Krystyna32 27.07.2011 17:25
pycha
kanu83 20.07.2011 14:00
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak