Sposób przygotowania

6 białek ubijamy na sztywno - pod koniec dodajemy po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę białego vinegraite.
Formujemy w mały okrąg na papierze do pieczenia na blasze. Rozgrzewamy piekarnik do 180st.
Wstawiamy do pieca w 180st i po 5 min przykręcamy tempetarurę na 150st. Pieczemy 1,5 godziny. Studzimy w
uchylonym piekarniku.
Wystudzoną bezę sposobem Nigelli położyć na paterze dnem do góry i wyłożyć na nią 500 ml ubitej na sztywno bitej śmietany (bez cukru. Dekorować owocami sezonowymi i np startą czekoladą.

Beza ma byc z wierzchu wysuszona a w srodku ciagnaca. Moze lekko popękać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda przegenialnie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Mi nigdy nie wychodzi, ale twoja jest bardzo apetyczna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !