Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie chili z fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety
mięso mielone 40 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
oregano 1 łyżeczka
sól
pieprz
przyprawa do mielonego
olej do smażenia
sos
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
krojone pomidory 1/2 puszki
biała fasolka 1 puszka mała
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
papryka czerwona 1/2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie chili z fasolką

Pozostałe składniki to:
pieprz
chili

Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, odciśniętą bułkę, jajko, oregano i pozostałe przyprawy. Wymieszać, uformować niewielkie kotleciki. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kotleciki i wyjąć na talerz.
Cebulę i czosnek drobno pokroić, paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek zeszklić na tłuszczu ze smażenia kotletów. Dodać paprykę i chwilę smażyć razem. do sosu dodać pomidory, cukier, kostkę rosołową, listek laurowy, pieprz, chili oraz podlać wszystko wodą i dusić ok 10 minut, aby wszystko się \"przegryzło\". Do sosu włożyć kotleciki i osączoną fasolkę. Dusić razem 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 18.09.2013 14:50
na ostro dlatego pyszne
Ewelina45 01.08.2013 11:50
pycha :) :)
jordi 28.02.2013 23:50
pomysłowe;ciekawie zestawione składniki;lubię, więc przetestuję
adam1f 20.08.2012 05:52
dobre
bartek8585 10.07.2012 13:51
genialny pomysł:)
cooleczka 05.04.2012 14:03
mnie też kusi, żeby spróbować :)
Izabela/bella81 27.09.2011 20:33
Mielone lubię, fasolę też, a chilli bardzo, wiec na pewno wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak