Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w miodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 80 dag
miód prawdziwy 15 g
czosnek ząbki 2
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta
cytryna 1
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 15 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w miodzie

Czosnek drobno kroimy lub przeciskamy przez praskę, z cytryny wyciskamy sok, a miód rozpuszczamy w wodnej kąpieli- jeśli miód jest płynny nie trzeba tego robić. Następnie wszystkie składniki łączymy, nacieramy nimi schab i tak zamarynowany schab wstawiam do lodówki na ok. 12 godzin. Po dwunastu godzinach schab wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około godzinę w 180-200 stopniach. Najlepiej jak przez pierwsze pól godziny pieczenia schab jest zawinięty w folie aluminiowa, po 30 min. Można ta folie odsłonić aby schab ładnie się przypiekł i zarumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 03.10.2012 08:36
extra
Dorota59 12.06.2012 21:10
jakie aromatyczne mięsko
Maniek2 16.03.2012 10:50
pyszne:)
gacopierz23 28.02.2012 12:26
apetyczny
Kate131 26.02.2012 09:59
dobry
Małgosia6 19.01.2012 08:29
super
halina17 08.12.2011 17:36
smaczny
Tika4444 12.10.2011 20:01
świetny przepis
Margo1 24.08.2011 10:50
pysznosci
magical66 05.08.2011 23:21
pyszny
Beatris 04.08.2011 22:07
Z przyjemnością zjadłabym kawałek.
Gosia40 20.07.2011 09:51
Rewelacyjnie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak