Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki twarożkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser 50 dag
jajko 3
masło 4 dag
śmietana 5 dag
mąka 10 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki twarożkowe

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami dodać przeciśnięty przez praskę ser i śmietanę dokładnie wymieszać. Dodać pianę z białek i mąkę. Z powstałej masy robić placuszki łyżką i smażyć na złoty kolor z obu stron. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiachmiel 19.06.2010 09:06
moja kochana babcia takie nam smazyła,jak byłam dzieckiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak