Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 łyżka
rum 500 ml
śmietana 100 ml
jajko 2 szt
rodzynki 200 g
cukier puder 100 g
smazona skórka pomarańczowa 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek

Żółtka utrzeć z cukrem, namoczone rodzynki w rumie, osączyć, dodać do żółtek razem z mąką, śmietaną, posiekaną skórką pomarańczową.
Białka ubić na sztywno, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć pergaminem, rozsmarować na niej ciasto, piec 20 minut w 180 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 10.02.2012 19:42
super
ronald88 04.08.2011 16:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak