Sposób przygotowania

1 duza pierś z kurczaka
1 puszka fasola czerwona konserwowa
1 duża biała cebula
1 duża czerwona papryka
3 łyzki sos sojowy ciemny
1 łyzeczka papryka ostra w proszku
1 kostka czosnku
2 łyżeczki przyprawa gyros-kebab
2 łyzki olej/oliwa
sól,pieprz(wg.uznania)


Pierś myjemy osuszamy,kroimy w paski.
Papryke myjemy i kroimy na grube kawałki.Cebule obieramy i kroimy w krążki.
Na głebszej patelni rozgrzewamy olej i smażymy paski kurczaka dodając do niego przyprawy tj.(sos sojowy,przyprawa gyros-kebab,paprykę ostra w proszku,rozkruszony czosnek) Jak juz sie usmaży dodajemy cebulę , paprykę (mieszamy) Przykrywamy pokrywą i dusimy wszystko do miękkości papryki i cebuli .Odkrywamy ,dodajemy odcedzoną fasolę,wszystko jeszcze razem mieszamy smażąc około pięciu minut,doprawiamy do smaku i gotowe.

Podajemy np. z ryżem i dowolną surówką.

SMACZNEGO. . . . . .

Szybko i Smacznie.Polecam.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    apetyczne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !