Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy gigant

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1 duża
czekolada 1 szt.
mleko 3 łyżki
śmietana śnieżka+mleko
nektaryna
syrop malinowy
rurki wafelkowe 4 (z nadzieniem)
lody śmietankowe 12 gałek
lody czekoladowe 12 gałek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy gigant

1. Czekoladę (i mleko) rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
2. Śnieżkę przygotować (na mleku) wg przepisu na opakowaniu.
3. Pomarańczę obrać, pokroić.
4. Nektarynę umyć i pokroić w ósemki.
5. Przygotować dwie wysoki i szerokie szklanki do napojów.
6. Deser składa się z warstw: śnieżka, syrop malinowy (należy go lać po ściankach szklanki), lody, cząstki pomarańczy zanurzone w czekoladzie, lody, śnieżka, syrop, lody, śnieżka. Całość popisać czekoladą i syropem, przyozdobić rurkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak