Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe rogaliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
szczypta zmielonego cynamonu
miąższ z laski wanilii
szczypta soli
żółtko jajek 1
miekkie maśło lub margaryna
orzechy włoskie 100 g
cukier puder 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe rogaliki

Mąke przesiac do miski dodac resztę składników i utrzec ciasto .Dodac zmielone orzechy ,wymieszac..Odstawic w chłodne miejsce na kilka godzin.Z ciasta formowac wałeczki grudości ołówka ,kroic na długośc 5 cm i formowac w kształt rogali.Ułożyc na blasze i piec w temp. 175* c przez 10 minut.

50 g roztopionego masła ,50 g cukru pudru i torebkę cukru wanilinowego wymieszac i posypac tym rogaliki .Zamiast mielonych migdałów można użyc mielone orzechy pekan

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.05.2012 19:56
bardzo apetyczne
olkaaa 22.02.2012 07:33
fajne
mirosława4 14.08.2011 14:11
pyszności
Justa32 05.08.2011 10:49
mniam
misia53 04.08.2011 17:13
hehe..... a ja wolę rogaliki od przepisu
ben-ka 27.06.2011 11:59
smaczny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak