Sposób przygotowania

Mąke przesiac do miski dodac resztę składników i utrzec ciasto .Dodac zmielone orzechy ,wymieszac..Odstawic w chłodne miejsce na kilka godzin.Z ciasta formowac wałeczki grudości ołówka ,kroic na długośc 5 cm i formowac w kształt rogali.Ułożyc na blasze i piec w temp. 175* c przez 10 minut.

50 g roztopionego masła ,50 g cukru pudru i torebkę cukru wanilinowego wymieszac i posypac tym rogaliki .Zamiast mielonych migdałów można użyc mielone orzechy pekan

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczny przepis:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    hehe..... a ja wolę rogaliki od przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !