Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona kaszanka z serem, papryką i cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 4 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
ser gouda 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona kaszanka z serem, papryką i cebulą

Folię aluminiową pociąć na kwadraty (około 15cm na 15 cm). Kaszanki rozdzielić, dokładnie opłukać. Wysuszyć papierowym ręcznikiem i ułożyć na przygotowanym kwadracie folii aluminiowej. Zrobić nacięcie wzdłuż kaszanki, tak aby była ona przecięta do połowy. W miejsce nacięcia włożyć plasterek zrulowanego żółtego serka. Cebulę obrać i pokroić na plasterki. Następnie ułożyć je po bokach kaszanki na folii. Paprykę umyć i pokroić na średniej grubości paski. Paski również ułożyć obok kaszanki, na cebulce. Tak przygotowaną kaszankę, paprykę i cebulę zawinąć folią w rulon (aby wszytko było zakryte). Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez 20 minut lub na grillu. Podawać na ciepło.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof18
Krzysztof18 09.11.2011 06:30
to moja bajka
marchewka 26.09.2011 23:29
pyszna kaszaneczka i to tak na bogato, tak jeszcze nie próbowałam
Hanna11 04.09.2011 20:33
smakowite danie z mało popularną kaszanką!
polly66 01.08.2011 08:48
na zdjęciu wszystko fajnie ale kaszanki w życiu nie tknę
Izabela/bella81 30.07.2011 10:31
fajny pomysł na kaszankę :)
Kate131 29.07.2011 07:54
nie jadam kaszanki, ale wyglada bardzo apetycznie
bursztynek 27.07.2011 23:59
ooo fajny pomysł z tym serem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak