Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOTWINA ZASMAŻANA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 500 gram
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżka
parmezan starty 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa cała Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: BOTWINA ZASMAŻANA

Botwinę umyć ,osuszyć i usunąć łodygi.Liście posiekać,zalać wrzątkiem i gotować ok 2 minuty.Następnie odsączyć i usmażyć na maśle.Odparować i lekko wystudzić.Botwinę wymieszać z żółtkiem i parmezanem.Doprawić solą,pieprzem,i gałką muszkatołową.Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.06.2013 09:14
fajna botwina
Anna138 08.04.2013 22:52
Fajna Botwina
Krystyna32 02.11.2012 09:00
extra
Ada-Gaba 24.06.2012 11:20
ciekawy przepis
kate.500 08.11.2011 23:04
pycha
Wacław 29.10.2011 10:05
fajny pomysł !
Seba 13.10.2011 20:17
pycha
Grazyna0211 21.09.2011 13:50
fajny pomysł!
Iwona51
Iwona51 30.08.2011 18:34
smaczna
stokrotka 12.08.2011 20:45
ciekawe
berys18 08.08.2011 08:33
oj zjadło by się
barbara11561 02.08.2011 17:59
ciekawe jak smakuje,warto spróbować
traktorek 02.08.2011 11:34
coś nowego
Tika4444 01.08.2011 10:09
ciekawy pomysł
Rybciia 29.07.2011 21:44
pycha
ankaryba 27.07.2011 15:39
super
Motorek 27.07.2011 11:08
pycha
Wafelek2601 23.07.2011 12:31
coś nowego, koniecznie wypróbuję
joanna77 20.07.2011 12:44
mniam
Justa32 19.07.2011 21:08
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak