Sposób przygotowania

Łopatkę pokroić w większe kawałki dodać 4 marchewki większe takie gotować na małym ogniu tak jak na zupkę dodać rosołek wołowy Gotować do miękkości Następnie łopatkę mielimy i marchew dodajemy rosołek z gotowania tak aby zrobiła sie mokra masa która ładnie się zespoli ze sobą

Drożdże rozbełtać z letnim mlekiem dodać mąkę i cukier wlać do wgłębienia w mące przykryć ściereczka poczekać z pól godziny aż zacznie pracować wtedy
dodać jajo, wlać rozczyn, wyrobić. Wlać rozpuszczoną, lekko przestudzoną margarynę, dobrze wyrobić ciasto. Rozwałkować nakładać farsz piec 20-25 minut w 180 stopniach
Serwować z czerwonym barszczem, najlepiej na ciepło (przed podaniem podgrzać w piekarniku lub mikrofalówce).
jak zostanie zamrozić

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !