Sposób przygotowania

Margarynę siekamy z maką,dodajemy cukier,cukier waniliowy,sól i żółtka.Szybko zagniatamy ciasto,formujemy kulę,którą schładzamy w lodówce.

Na dno wyłożonej papierem formy wykładamy ciasto.Formujemy małe brzegi dookoła. Podpiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.

Z białek ubijamy sztywną pianę,pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier i budyń.Ubijamy aż masa stanie sie lśniąca. Wykładamy piane na podpieczone ciasto i wstawiamy do piekarnia na 40 minut,ustawiamy temp.140 stopni. Wierzch wyrównujemy .Piana na upieczonym cieście powinna popękać i lekko się zarumienić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Uwielbiam słodkości a szczególnie domowe ciasta Twoje są naprawdę doskonałe
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też taką robiłam , jest świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !