Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nóżki po tatarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki cielęce 4 szt
białe wino 1 szk
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
olej 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nóżki po tatarsku

Oczyszczone nóżki zalać wodą i winem, dodać cebulę, marchewkę oraz pietruszkę, listek laurowy, szczyptę gałki muszkatołowej oraz sól. Gotować aż nóżki będą miękkie. Wyjąć, usunąć kości i pokroić w paski. Żółtka jajek utrzeć z olejem. Masę rozprowadzić przecedzonym wywarem w którym gotowały się nóżki. Otrzymany sos doprawić do smaku solą oraz pieprzem i włożyć do niego pokrojone mięso. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.01.2014 21:00
muszę spróbować
barbara11561 01.12.2013 10:52
ciekawy sposób,tak nie robiłam:)
11.03.2013 07:35
jeszcze nie jadłam
Dorian 24.02.2013 18:59
pyszne
Dorian 24.02.2013 18:59
pyszne
dorotka0000025 30.07.2012 13:48
ciekawe
kuklik 09.07.2012 20:41
świetne
Andysz 03.05.2012 20:55
pycha mniammm:)
alaaa 02.03.2012 18:49
ciekawe
AgaS10 29.01.2012 12:32
pyszne:)
smakoszek 09.11.2011 10:04
rewelacja
joanna77 08.11.2011 11:33
mniam,uwielbiam
Ania67 27.07.2011 19:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak