Sposób przygotowania

Oczyszczone nóżki zalać wodą i winem, dodać cebulę, marchewkę oraz pietruszkę, listek laurowy, szczyptę gałki muszkatołowej oraz sól. Gotować aż nóżki będą miękkie. Wyjąć, usunąć kości i pokroić w paski. Żółtka jajek utrzeć z olejem. Masę rozprowadzić przecedzonym wywarem w którym gotowały się nóżki. Otrzymany sos doprawić do smaku solą oraz pieprzem i włożyć do niego pokrojone mięso. Zagotować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam,uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha mniammm:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ciekawy sposób,tak nie robiłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !