Sposób przygotowania

Zagniatamy kruche ciasto.Owijamy folia i na godzinke odkładamy do lodówki.Forme do tarty lub tortowcicę smrujemy margaryna i obsypujemy tartą bułką.3/4 ciasta rozwałkowujemy na grubość 5 mm i wykładamy na formę. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy na około 10 minut do nagrzanego piekarnika. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki.Wysypujemy na podpieczone ciasto i wykładamy na nie resztę surowego,pokruszonego w rękach ciasta.Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy 25 minut,aż ciasto się zarumieni.

Na upieczone ciasto,jeszcze ciepłe wysypujemy kilka drobno pokrojonych truskawek i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    wygląda ładnie-kolorowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    już czuję jego niezwykły smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Już tęsknię za truskawkami...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    śliczny :) i zapewne bardzo dobry
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ale fajny ten placek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danka

    wspomnienie lata - ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !