Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zgrillowana sałatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory zgrillowane 2 sztuki
cebulka zgrillowana 1 sztuka
oliwki 8 sztuk
ser feta
sałata lodowa kilka liści
sałata masłowa kilka liści
Szczypiorek cienki
sos vinegree
sok z cytryny 50 ml
oliwa 150 ml
zmiażdżone ząbki czisnku 3 sztukiu
musztarda 1 łyżeczka
sól pół łyżeczki
pieprz pół łyżeczki
cukier pół łyżeczki
tymianek 2 szczypty
oregano 2 szczypty
Bazylia suszona Prymat 2 szczypty
pieczarki grillowane sztuki
ogórek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zgrillowana sałatka

Sałaty opłukałam, porwałam na kawałki i włożyłam do dużej salaterki.Warzywa i pieczarki zdjęłam ze szpatułek i wsypałam na sałatę.Szczypiorek drobno posiekałam i posypałam sałatkę.Po chwili dołączył jeszcze osączony ser feta.

Przygotowałam sos vinegrette.Wszystkie składniki sosu umieściłam w słoiku.Dokładnie zakręciłam i kilkanaście razy mocno potrząsałam słoikiem,aby składniki się wymieszały.

Tak przygotowany sosem polałam sałatkę.Oczywiscie nie wszystkim.Wykorzystałam 4-5 łyżek,a resztę odstawiłam w zakręconym słoiku do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.07.2013 17:56
fantastyczna
Kate131 15.04.2012 12:07
pycha
cukiereczek 19.11.2011 08:29
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak