Sposób przygotowania

Ryż zagotować w szklance wody, dodać mleko i gotować aż ryż wchłonie mleko. Dodać cukier i gotować jeszcze ok. 10 min. Ostudzić. Dodawać po jednym żółtku i ucierać. Dodać cukier waniliowy i ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Zapiekać ok. 30 min. Podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    b. ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pomyslowe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł na deser z ryżu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !