Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z wiśniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko pół litra
jajko 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
sól 1 szczypta
mąka 3 szkalnki
wiśnie 30 dag
bita śmietana wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z wiśniami

Mleko wlać do garnka, wbić jaja, dać sodę, cukier i sól. Wymieszać mikserem. Dodawać mąkę. Ciasto ma być lejące, gęste. Pod koniec łyżką wmieszać wydrylowanie wiśnie. Piec na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron. Posypać cukrem pudrem albo dać na to bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 20.12.2011 06:56
z bitą śmietaną.... mniam :D
agata1722
agata1722 14.09.2011 13:29
nie miałam jeszcze okazji wypróbować na pewno bardzo smaczne są
Sylwia56
Sylwia56 13.09.2011 18:59
fajne
malaczarna23 31.08.2011 14:21
pyszne
KasiaK90 11.08.2011 20:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak