Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappucino z białą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

espresso ok 200ml
mleko ok 200ml
biała czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Cappucino z białą czekoladą

Mleko podgrzać w garnuszku a w czajniku przygotować wodę na espresso. Zaparzoną kawę posłodzić wedle uznania. Do wysokiej szklanki przelać ok 150ml gorącej kawy. Połowę mleka wymieszać z resztą kawy i cieniutkim strumieniem przelewać (ostrożnie) do espresso. Resztę mleka spienić (mikserem/w ekspresie lub specjalną końcówką). Gotowe przełożyć do napoju. Całość posypać startą białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Faustyna 28.07.2011 10:15
Świetne połączenie: kawa i czekolada:)
Faustyna 28.07.2011 10:15
Świetne połączenie: kawa i czekolada:)
jolita 24.07.2011 12:41
fajny przepis
Katarzyna/kate1980 21.07.2011 18:09
coś pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak