Sposób przygotowania

Mleko podgrzać w garnuszku a w czajniku przygotować wodę na espresso. Zaparzoną kawę posłodzić wedle uznania. Do wysokiej szklanki przelać ok 150ml gorącej kawy. Połowę mleka wymieszać z resztą kawy i cieniutkim strumieniem przelewać (ostrożnie) do espresso. Resztę mleka spienić (mikserem/w ekspresie lub specjalną końcówką). Gotowe przełożyć do napoju. Całość posypać startą białą czekoladą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    coś pysznego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Świetne połączenie: kawa i czekolada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Świetne połączenie: kawa i czekolada:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !