Sposób przygotowania

W garnku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i wrzucamy na nią pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek- smażymy chwilkę- dodajemy pomidory i znów smażymy.
Zalewamy wodą ( około 1,5 l ) i dodajemy kostki rosołowe- przyprawiamy przyprawą meksykańską i gotujemy na małym ogniu.
Na rozgrzanej na patelni reszcie oliwy smażymy pokrojoną na kawałeczki wołowinę z pokrojonymi drobniutko papryczkami chili- po usmażeniu dodajemy mięso do zupy.
Zupę zagęszczamy mąką i przecierem pomidorowym. Przyprawiamy sosem tabasco.
Na koniec dodajemy odcedzoną kukurydzę.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Musi być bardzo smaczna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetyczne jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy takie zupki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    superrrr
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    super ostra zupka
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo fajna zupka apetycznie wygląda....
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tego typu zupki są nie tylko smaczne ale i sycące.
  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    lubię takie zupki gulaszowe :) pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo pożywna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !