Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
mięso wieprzowe 0,5 kg
pierś z kurczaka 0,5 kg
boczek wędzony 30 dkg
jajko 2
grzyby suszone
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler korzeniowy
por (biała część)
cebula biała 1 szt.
Majeranek suszony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ziele angielskie
Goździki całe Prymat
masło do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
sól do smaku
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Do wykonania pasztetu należy ugotować mięsa i warzywa w formie rosołu, z podanymi przyprawami (oprócz majeranku) i grzybami. Można wykorzystać pozostałe po rosole mięso. Cebulę pokroić w małą kostkę i podsmażyć na maśle aż się zeszkli. Mięso, warzywa, boczek i grzyby zmielić 3 razy, razem z namoczoną bułką. Dodać jaja, zeszkloną cebulę, kucharek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie i wyłożyć na blachę. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około godz.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 26.08.2011 21:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak