Sposób przygotowania

1. Ugotuj makaron aldente

2. Pokrój cebulę w kostkę, smaż na oleju do zeszklenia.

3. Dodaj mięso. Podsmaż ok 10 minut, aż nie będzie surowe.

4. Zalej mięso wodą. Podduś chwilę. (od ciebie zależy ile wlejesz wody, ile dodasz wody, tyle wyjdzie sosu, możesz nie dodawać wcale).

5. Dodaj koncentrat pomidorowy (ok 2 łyżeczki) Im więcej tym wyraźniejszy smak sosu. Pozwól żeby sos się zagotował i dokładnie rozpuścił się koncentrat.

6. W razie potrzeby zagęść sos zaklepką z mąki i wody.

7. Dodaj przyprawy, czosnek, wsyp starty żółty ser. Wyłączyć gaz

8. Nałóż makaron na talerz, polej sosem. Możesz posypać serem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    prosto i szybko super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !