Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z wątróbki drobiwej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 0,5 kg
suszone śliwki 0,25 kg
cebula 3 szt
olej 1/2 szkl
sól
kminek Prymat
Majeranek suszony Prymat
wątróbka drobiowa 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z wątróbki drobiwej

wątróbkę pokroić na kawałki.Podgrzać olej z sokiem wyciśniętym z cytryny dodać posiekaną 1 cebulę i trochę soli.D wrzącej marynaty wrzucić wątróbki,gotować minutę.Wątróbkę schłodzić.pokroić boczek ,oprószyć majerankiem i kminkiem.2 cebule pokroić.Wątróbkę nadziewać na szpadki na przemian z boczkiem,śliwkami i cebulką.Grilując obracać szaszłyki ,można polewać je marynatą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 12.02.2012 13:42
chętnie wypróbuję
kamyk 18.12.2011 20:58
nigdy nie jadłem takich
gacopierz23 06.10.2011 12:05
wątróbka w tej wersji mi się podoba
Ania67 28.08.2011 08:15
fajny pomysł
jeta72 06.08.2011 10:53
świetne
ankaryba 05.08.2011 15:05
super, muszę wypróbować
Ewelina38 03.08.2011 13:05
pyszne są takie szaszłyki
daria899 21.07.2011 14:54
pyszne
eli_555 13.07.2011 21:56
też robię,ale w trochę innej wersji
Dorota59 12.05.2011 16:13
no ciekawe
Grazyna0211 28.04.2011 08:34
fajne
Elżbieta17 27.04.2011 08:19
Jeszcze takiej nie jadłam, muszę wypróbować:)
barbara11561 15.04.2011 08:08
pyszne
izapozdro 15.03.2011 15:31
mniam mniam
mysza666 26.11.2010 10:44
Całkiem ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak