Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina doskonała

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce 4 szt
puszka zielonego groszku
wędzonego boczku 50 g
oliwa
masło
łyżka przecieru pomidorowego
czosnek
tymianek
mąka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina doskonała

Rozbij młotkiem do mięsa kotlety z cielęciny. Oprósz każdy solą, pieprzem i mąką. Rozgrzej na dużej patelni oliwę i usmaż na ostrym ogniu. Kiedy cielęcina się przyrumieni na złoty kolor. Pokrojony wędzony boczek, czosnek i cebulę obsmaż na maśle. Dodaj groszek, przecier pomidorowy i przyprawy , kotlety cielęce, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu przez kilka minut. Podawaj z ziemniakami i marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.09.2010 10:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak