Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 800 g
cebula 1
tłuszcz
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 3\\4 szklanki
mąka 1 łyżka
strąki papryki 150 g
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z papryką

Brukselkę gotujemy z dodatkiem cukru. Potem odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia , paprykę wraz z cebulą pokroić w kostkę troszkę podsmażyć polać wodą aby się troszkę poddusiła i to łączymy z miękką brukselką . Do tego wszystkiego dajemy koncentrat i śmietanę wymieszaną z mąką chwilkę pogotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.08.2012 11:38
da się zjeść
Katarzyna59 12.05.2012 15:13
super
Monika193
Monika193 07.10.2011 08:58
super
IlonaAlbertos 21.08.2011 23:31
Fajny przepis.
agnieszka137 19.07.2011 22:26
apetyczne:)
aginaa 19.07.2011 11:02
pyszne
artur7 19.07.2011 06:29
wspaniałe
artur7 19.07.2011 06:29
wspaniałe
Iwusia 18.07.2011 23:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak