Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki po karpacku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 700 g
cytryna 2
olej 3 łyżki
natka pietruszki
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki po karpacku

Buraki takiej średniej wielkości dobrze wyszorować a potem upiec w piekarniku. Zimne obrać i pokroić w plastry polać je olejem , wymieszanym z natką i przyprawami i w taki sposób pozostawiamy buraczki na 2 godziny. W tym czasie możemy sparzyć cytryny i obrać ze skórki również pokroić w plastry i wymieszać z burakami. A przed podaniem doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 06.12.2013 12:53
fantastyczne
natii3624 06.07.2012 00:00
super :)
Zoso 11.10.2011 21:57
smaczne
IlonaAlbertos 21.08.2011 23:31
Ciekawy pomysł na buraczki.
aginaa 19.07.2011 11:02
super pomysl
artur7 19.07.2011 06:30
pyszne
artur7 19.07.2011 06:30
pyszne
Iwusia 18.07.2011 23:34
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak