Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Greckie suflaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
przyprawa do gyrosa
sól, pieprz
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Greckie suflaki

Filety kroimy w długie paski. Opruszamy solą, pieprzem i obficie posypujemy przyprawą do gyrosa. Skrapiamy odrobiną oleju, aby przyprawy dobrze przylegały do mięsa. Paski mięsa nabijamy na patyczki do szaszłyków wzdłuż, lekko je skręcając. Przygotowane szaszłyki układamy na tacce aluminiowej i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut, aby mięso się przemacerowało.
Piekarnik rozgrzać do temp 200 st C. wstawiamy tackę z szaszłykami i pieczemy ok 30 minut. Podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.09.2010 10:38
hmmm
elwal
elwal 22.07.2010 23:11
Czyżby kolejny plagiat... http://przepisy.lusi.xt.pl/przekaski/143-greckie-suflaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak