Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kaczki w naleśnikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 60 dag
dymki 6 szt.
placki naleśnikowe 12 szt. o średnicy ok. 15 cm
ogórek sałatkowy 1 szt.
sos śliwkowy kilka łyżek
sos hoisin kilka łyżek
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek
sos sojowy 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kaczki w naleśnikach

Piersi kacze natrzyj marynata z cukru rozpuszczonego w sosie sojowym wymieszanym z winem, ułóż na sitku. Gdy obeschną, ułóż je na metalowej siatce w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni i piecz po 30 minut z każdej strony. Potem obniż temperaturę do ok. 160 stopni i dopiecz kaczkę, często ją obracając. Chrupiącą skórkę i mięso pokrój na małe kawałki, przełóż na półmisek. Obok postaw talerz z plackami naleśnikowymi oraz miseczki z umytymi i pokrojonymi na ćwiartki dymkami oraz ogórkiem pokrojonym w słupki.
Każdy sam będzie nakładał na placki po parę kawałków mięsa, warzyw oraz trochę sosów i zwijał dla siebie krokiety

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.08.2011 18:23
nie mialam okazji jeśc...:)
Krystyna32 19.07.2011 08:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak