Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak smazony z tofu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
tofu 30 dag
cebula biała 2 szt.
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
olej arachidowy 1 łyżka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżka
kurkuma 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak smazony z tofu

Szpinak przebierz, wypłucz, osącz, Rozgrzej olej i masło. Włóż pokrojone w słupki tofu, obsmaż ze wszystkich stron, osącz, osusz.
Na pozostałym tłuszczu krótko przesmaż posiekaną cebulę. Dołóż posiekany czosnek, kmin, kurkumę i, mieszając, smaż minutę. Wrzuć szpinak, wlej 4 łyżki wody i duś, mieszając, ok. 2 min. Na końcu dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z usmażonym tofu, mocno podgrzej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.07.2011 08:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak