Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLIWKI W CZEKOALDZIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszonych śliwek bez pestek niepodwędzanych 250 g
gorzkiej kuwertury 200 g
winiak 200 (armagnac)

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLIWKI W CZEKOALDZIE

Śliwki nakłuć grubą igłą po czym ułożyć w miseczce i zalać winiakiem. Marynować ok 1 godziny.
Śliwki wyjmujemy z marynaty osączamy o osuszamy.
Gorzką kuwerturę drobno siekamy i topimy na parze. Studzimy do temp pokojowej.
Śliwiki zanurzamy kolejno w kuwerturze rozkładamy na papierze pergaminowym i zostawiamy do zastygnięcia kuwertury na śliwkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 17.08.2011 17:14
super
Anna146 12.05.2011 07:21
pyszny przepis
jogobella231
jogobella231 17.02.2011 19:47
fajne
agnieszka189 03.10.2010 13:55
fajne
aginaa 30.09.2010 10:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak