Sposób przygotowania

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oczyszczonymi i obgotowanymi krewetkami, dopraw solą i pieprzem.
Szpinak zblanszuj, osącz, odciśnij i posiekaj. Wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj z krewetkami.
Naleśniki zanurzaj w gorącej wodzie, by zmiękły, rozkładaj na wilgotnej ściereczce. Rozsmaruj na nich farsz i zwijaj jak gołąbki. Panieruj w uprażonym sezamie i smaż na oleju. Maczaj je w sosie sojowym.
P.S Suche naleśnikowe placki ryżowe są do kupienia w sklepach z orientalną żywnością i hipermarketach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !