Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wątróbki pod warzywną pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 80 dag
mąka 5 łyżek
jajko 2 szt
marchew 2 szt
cebula 2 szt
majonez 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ogórki konserwowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wątróbki pod warzywną pierzynką

1. Wątróbkę oczyszczamy i mielimy. Dodajemy jajko i mąkę. Doprawiamy i wyrabiamy masę. Robimy kotlety i smazymy na rozgrzanym oleju.
2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy z marchewką na oleju. Dadajemy jajko i natkę. Doprawiamy sola i pieprzem. Lekko studzimy. Mieszamy z majonezem.
3. Na każdego kotleta wykładamy po porcji warzyw. Dekorujemy plastrami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.03.2013 21:49
Podoba mi się ten pomysł
Krystyna32 19.07.2011 08:47
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak