Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka rybna wyborna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg filetow z bialej morskiej ryby
2 lyzki octu ziolowego
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ziarna pieprzu
sól
cebula
świeże zioła
rzodkiewka
papryka
szklanka kwaśnej smietany
szklanka majonezu
sok z cytryny
kopiasta lyzka posiekanej natki pietruszki
Pieprz biały mielony Prymat
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: salatka rybna wyborna

zagotowujemy 2 l wody z dodatkiem przypraw i pokrojonej na czesci cebuli do wrzatku kladziemy filety i gotujemy na niewielkim ogniu az ryba bedzie miekka ale nierozgotowana pozostawiamy w wodzie do wychlodzenia przygotowujemy sos do miseczki wlewamy smietane dodajemy majonez sok z cytryny drobno pokrojone cebulki ze szczypiorkiem i natke pietruszki dodajemy rozdrobnione dobrze oczyszczone z najmniejszych nawet osci kawalki ryb skladniki laczymy i gdy trzeba lekko doprawiamy salatke szczelnie owijamy w folie aluminiowa i odstawiamy w chlodne miejsce nawet na kilka godz przed podaniem nakladamy do szklanych pucharkow wylozonycgh zielenina rownej wielkosci porcje przybieramy swiezymi ziolami rzodkiewka ogorkiem lub papryka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 26.02.2012 18:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak