Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i solą na pienistą masę, następnie po kolei dodawać żółtka i cynamon. Kandyzowaną skórkę pomarańczową bardzo drobno posiekać, czekoladę utrzeć i razem dorzucić do ciasta.
Sucharki rozkruszyć i wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę i wylać na przygotowaną masę. Na to wysypać mieszankę migdałów i sucharków, wszystko ostrożnie wymieszać z masą żółtkową.
Formę w kształcie serca wysmarować margaryną i napełnić ciastem. Piec przez około 50 minut.
Cukier puder dokładnie wymieszać ze startą skórą pomarańczową i 3-4 łyżkami soku pomarańczowego, przygotowaną masą posmarować ciasto. Ozdobić skórką pomarańczową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !