Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie serce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
cukier 100 g
szczypta soli
jajek 5
cynamon 1 łyżeczka
kandyz skórka pomarańczowa
czekolady 50 g
sucharków 100 g
mielonych migdalow 150 g
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier puder 200 g
świeża pomarańcza

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie serce

Margarynę utrzeć z cukrem i solą na pienistą masę, następnie po kolei dodawać żółtka i cynamon. Kandyzowaną skórkę pomarańczową bardzo drobno posiekać, czekoladę utrzeć i razem dorzucić do ciasta.
Sucharki rozkruszyć i wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę i wylać na przygotowaną masę. Na to wysypać mieszankę migdałów i sucharków, wszystko ostrożnie wymieszać z masą żółtkową.
Formę w kształcie serca wysmarować margaryną i napełnić ciastem. Piec przez około 50 minut.
Cukier puder dokładnie wymieszać ze startą skórą pomarańczową i 3-4 łyżkami soku pomarańczowego, przygotowaną masą posmarować ciasto. Ozdobić skórką pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak