Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz zimowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
cebule 4 sztuki
czosnek 2 zabki
marchew 5 sztuk
pietruszka 5 szt
ziemniaki 1 kg
koncentrat pomidorowy 2 lyzki
sól i pieprz d smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 lisc

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz zimowy

Wolowine myjemy,dzielimy na 6 duzych czesci i oproszamy sola.W rondlu zagotowujemy litr wody,solimy,dodajemy lisc laurowy i wkladamy mieso.Gotujemy na niewielkim ogniu okolo godziny.Cebule oraz czosnek obieramy i siekamy,przekladamy do rondla.Marchewke,pietruszke oraz ziemniaki obieramy,myjemy i kroimy na plasterki.Warzywa dodajemy do gotujacego sie miesa i dusimy okolo 45 minut.Kiedy mieso bedzie bardzo miekkie ,w sosie,ktory wytworzyl sie w czasie duszenia,rozpuszczamy koncentrat,całosc obficie posypujemy pieprzem.Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak