Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartoflanka z mieta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 30 dag
pietruszka 1 sztuk
sok z 1/2 cytryny z 1/2 cytryny
mięta liście 1 peczka
śmietana 4 lyzki
sol i pieprz ziolowy do smaku
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: kartoflanka z mieta

Ziemniaki i pietruszke obieramy,myjemy i kroimy w kostke.Bulion zagotowujemy,wrzucamy do niego warzywa i gotujemy az zmiekna warzywa.Dodajemy sok z cytryny,doprawiamy do smaku.Miete myjemy i drobno siekamy.Smietane mieszamy z mieta i ostroznie ,by sie nie zwarzyłalączymy z gorącą zupą.Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.10.2011 11:35
super
Justyna Jussstiii 03.09.2011 16:00
super
jasiek 16.04.2011 13:52
ciekawy ten dodatek mięty
Kate131 19.06.2010 07:40
bardzo ciekawe, nie dawałam nigdy mięty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak