Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. W kubku przygotować żółtka zmieszane z octem i proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodać żółtka, wolno wymieszać, dodać mąkę i oliwę. Ciasto wylać na tortownicę. Upiec. Ostudzić. Po upieczeniu podzielić na dwa płaty.
Masa: Galaretkę rozpuścić w 450 ml gorącej wody. Mleko ubić mikserem (powinno potroić swoją objętość). Połączyć z tężejącą galaretką. Tężejącą masę wylać na pierwszą część ciasta, przykryć drugim plackiem, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Zieloną galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Na drugim placku ułożyć banana i czereśnie bez pestek. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do zastygnięcia do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda naprawdę kusząąącooo :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo apetyczne :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności... W sam raz do kawki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    W sam raz na lato...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Apetyczny torcik
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo smacznie się prezentuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Zjadłabym
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    piękny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    SUPER BISZKOPCIK

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !