Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak czerwony 1 kg
ocet 2 łyżki
mąka 4 łyżki
sól
pieprz
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do obiadu

Buraczki ugotować w wodzie lub na parze. Miękkie buraczki zetrzeć na tarce jak do placków ziemniaczanych. Do utartych buraczków dodać mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć buraczki, chwilę podgrzewać, dodać ocet i przesmażyć około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 22.05.2012 21:08
dobre
Ela15 16.03.2012 05:06
bardzo zdrowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak