Sposób przygotowania

Drożdże rozpuść w 4 łyżkach ciepłej wody. W misce wymieszaj mąkę z solą, wlej drożdże, wymieszaj. Dodaj 2 łyżki oleju i trochę wody (cała szklanka może być za dużo), ugniataj aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Ciasto przykryj ściereczką i postaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na pół godziny.
Boczek pokrój w małą kostkę i obsmaż na patelni. Pieczarki pokrój w grubszą kostkę i również podsmaż na patelni. Cebulę obierz i pokrój w cienkie pół plasterki, zeszklij na oliwie. Pomidory osącz z zalewy. Wszystkie składniki nadzienia połącz w misce, dopraw solą i pieprzem oraz przyprawą do pizzy.
Wyrośnięte ciasto przełóż na wysmarowaną olejem blachę i rozprowadź na całości i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto wyłóż nadzienie. Pizze piecz 30-35 minut. Przed końcem pieczenia posyp pizzę startym serem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Chętnie bym się poczęstował:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja także chętnie skosztowałabym kawałek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    piękna pizza
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    NA PEWNO PYSZNA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !