Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe zapiekane z szałwią, korniszonami i kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 sztuk
korniszony 5 sztuk
kapary 15 sztuk
szałwia w liściach 1 garść
cebula czerwona 2 sztuki
mąka do posypania
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe zapiekane z szałwią, korniszonami i kaparami

Kotlety schabowe dokładnie opłukać, a następnie odsączyć z wody. Natrzeć solą i oprószyć mąką. Przygotowane kotlety usmażyć na rozgrzanym smalcu. Przygotowane kotlety obłożyć listkami szałwii (po 2-3 na każdego kotleta). tak przygotowane kotlety ułożyć w naczyniu, posypać kaparami, pokrojoną cebulką oraz plasterkami korniszonów. Wierz obłożyć filecikami anchois i skropić olejem. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać przez 6-8 minut.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł13 14.08.2011 09:38
polecam!
marchewka 24.07.2011 23:55
też mi się pomysł podoba, oczywiście ja serowa więc dałabym jeszcze plasterek sera :)
Kate131 19.07.2011 09:09
schabowe inaczej,fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak