Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowy sos do makaronu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 4 szt
mięso pieczone 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowy sos do makaronu

sól
pieprz mielony
papryka mielona
1 cebula
olej z pestek winogron do smażenia
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
1 serek topiony kremowy ( 10 dag )
maggi w płynie
Cebulę drobno pokroić i smażyć na złoto na oleju w woku lub głębokiej patelni. Wątróbki surowe pokroić drobno , posolić , posypać pieprzem i papryką . Wrzucić do woka i smażyć na rumiano . Dodać pokrojone w kostkę mięso. Jeszcze kilka minut smażyć mieszając . Wlać wodę i śmietankę . Dusić 5 minut .Dołożyć serek topiony i podgrzewać aż się rozpuści. Doprawić sos do smaku maggi ( i resztą przypraw ) .
Podawać z grubym makaronem ( ja preferuję muszelki ).
Drobno pokrojona wątróbka drobiowa duszona po usmażeniu rozgotowuje się dając fajny sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.06.2015 12:18
pyszny i zdrowy taki wątróbkowy
max1980 25.04.2012 22:42
wspaniały
max1980 22.04.2012 20:49
super przepis
Kasiax18 01.04.2012 21:06
extra
Katarzyna/kate1980 15.11.2011 21:15
super
SylwiaMagdaSabin 04.11.2011 12:56
pycha
stokrotka 01.11.2011 09:37
ciekawy przepis
Iwusia 26.09.2011 23:17
musi być smaczny
agnieszka214 22.08.2011 06:15
pyszne
aginaa 29.07.2011 10:21
smaczne
Agnieszka_B 24.07.2011 21:22
Bardzo ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak