Sposób przygotowania

Żeberka dokładnie opłukać, a następnie odsączyć z wody. Pokroić na drobniejsze kawałki. Każdy z kawałków dokładnie natrzeć mieszaniną soli i pieprzu, a następnie pokropić zagęstnikiem do sosów. Przyprawione żeberka podsmażyć na rozgrzanej patelni, aż do momentu nabrania przez nie złotego koloru z każdej strony. Cebulkę obrać i pokroić w krążki. Krążki podsmażyć na rozgrzanym oleju i podczas tego doprawić ją zgniecionym zielem angielskim oraz goździkami. Gotową cebulkę przełożyć do głębszej brytfanki. Dodać wcześniej podsmażone żeberka i zalać piwem. Tak przygotowaną zawartość brytfanki dusić na średnim ogniu przez 35 minut. Po przygotowaniu i przed podaniem posypać natką pietruszki.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Co to jest ten \"zagęstnik do sosów\"? Nigdy się z tym nie spotkałam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !