Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykański garnek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 200 g
papryka czerwona 2 sztuki
pomidory krojone z puszki 2 puszki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
kukurydza w puszce 1 opakowanie
sól do smaku
oregano do smaku
cukier 2 łyżeczki
bulion 1/2 litra
bazylia 1 łyżka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykański garnek

Mięso pokroić w kostkę, doprawić. Cebule posiekać, wrzucić na patelnię, zeszklić, wrzucić mięso, obsmażać z każdej strony, zalać bulionem, dusić do miękkości. Paprykę pokroić w paski, podsmażyć, wrzucić do garnka mięso z bulionem, paprykę, czosnek zmiażdżony, kukurydzę, fasolę, pomidory i przyprawy, dusić razem przez ok. 1 godzinę. podawać z ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 16.11.2011 15:35
apetyczny garnek:)
Teresa19 13.09.2011 13:49
super garnek
Smakosz6 22.07.2011 20:09
przygarniaj kotlet- obyś tylko nie przyganiał;)
kotlet 18.07.2011 23:23
fajny garnek- chętnie przygarnę :)
Gosia40 18.07.2011 21:24
ciekawa propozycja:)
halina17 18.07.2011 14:58
smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak